Zdravý a pokojný spánok našich najmenších, nie len počas noci

af311bc5-0d9b-4887-bc1f-7897772db81d
Pri vyberaní výbavičky pre bábätko je potrebné si položiť otázku najmä čo sa týka spánku a bezpečnosti počas neho. Veľmi dôležitá je nie len samotná postieľka, ale aj výbavička v nej. Po kvalitnom matraci, textíliach je veľmi dôležité vybrať aj správny vankúšik. Mnohé vankúše ešte nie sú vhodné pre bábätká od narodenia, respektíve, nie sú potrebné, preto musíte zvoliť bezpečnú a vhodnú alternatívu, ktorá bábätku neublíži.
Vždy pri kompletizovaní výbavičky odporúčame naše klinové (antirefluxné) vankúšiky.

Čo to ten klinový (antirefluxný) vankúš je ?

Klinový alebo teda antirefluxný vankúš má 15 stupňový uhol naklonenia, ktorý zabezpečuje dieťatku správnu polohu počas spánku, odpočinku, bdenia.
Veľkou výhodou týchto vankúšov je, že zaručujú bezpečnú a stabilnú oporu hlavy, čím znižujú napätie v krčnej chrbtici bábätka, neobmedzujú tok krvi a prísun kyslíka a predchádza tak vzniku ochorení chrbtice.

Antirefliuxní polštář pro miminko

Vankúš môžete umiestniť pod matrac alebo pre lepší efekt priamo na matrac. K vankúšiku je možné zakúpiť aj bavlnené náhradné obliečky.

Klinový vankúšik zamedzuje grckaniu u bábätiek (najmä u novorodencov, kedy sa prejavujú príznaky refluxu) a tým sa tak znižuje riziko vdýchnutia zvratkov.
Počas nachladnutia dieťatka je tento vankúšik ideálny, pre lepší odtok hlienov , hlieny tak odtekajú priebežne a dieťatku sa lepšie dýcha a nedusí sa.

Vankúšik nemá vekové obmedzenie, preto vankúšik môžete využívať tak dlho, ako uznáte za vhodné.