Ako vybrať detskú postieľku pre bábätko

Ako vybrať postieľku pre bábätko ?

Čo sa týka vzhľadu , materiálov použitých na postieľke, dizajnových doplnkov a pod., je to vždy na individuálnom vkuse mamičiek.
Avšak, radi Vám poradíme aký typ postieľky je vhodný pre Vás, podľa vašich určených podmienok.

U nás nájdete postieľky vyrobené z kvalitného dreva, ako napríklad : buk, dub, jaseň. Tento druh dreva je veľmi obľúbený a na výrobu nábytku najpoužívanejší.

Na čo prvé treba pozerať pri výbere ?

- [ ] Bezpečnosť
V našej ponuke nájdete len CERTIFIKOVANÉ postieľky, ktoré spĺňajú najprísnejšie európske normy bezpečnosti a tou je EN-716 , a samozrejme aj lak, či farba, ktoré sú používané ako povrchová úprava na postieľkach FSC (EN-716 a E1 pre emisie formaldehydu).
Väčšina našich postieľok má aj kolieska, pri ktorých je bezpečnostná brzda, čiže vtedy postieľka zostane pevne stáť. Veľkou výhodou pri postieľke s kolieskami je, že postieľku dokážete ľahko presunúť.

- [ ] Pohodlie a rozmer postieľky
Samotná detská postieľka je útočiskom každého dieťaťa a je veľmi dôležité aby postieľka bola pohodlná a s dostatočným priestorom, pre zdravý a pohodlný spánok dieťaťa. Preto odporúčame vždy zvážiť či ide o postieľku do 3 rokov alebo pre staršie dieťatko už voliť väčšiu “detskú” posteľ.
Najpoužívanejší a najbežnejší rozmer postieľky ke 120x60 cm.

- [ ] Komfort počas používania
Postieľky, ktoré máme v ponuke, majú rôzne možnosti, ktoré možno meniť počas rastu Vášho bábätka. Avšak aj rodičia by mali mať pohodlný a praktický prístup k postieľke

Veľmi obľúbeným typom postieľky je tá, ktorá má rastúci rošt. Najvyššia poloha roštu je ideálna od narodenia, až pokým sa bábätko nezačne samé pretáčať, alebo sedieť. Rodičia sa tak nemusia veľmi nakláňať do postieľky, majú jednoduchý prístup k bábätku.
Keď sa bábätko dokáže samé posadiť, vtedy je kvôli bezpečnosti vhodné rošt posunúť nižšie buď o jednu úroveň (ak má postieľka 3 polohy roštu) alebo úplne dolu (postieľka má 2 polohy roštu).

Samozrejmosťou sú aj posuvné alebo pevné bočnice.
Posuvné bočnice na postieľke majú 3 polohy :

1.bočnina v I. polohe
bočnica je na úrovni výšky postieľky. Ak máte rošt v 1.najvyššej polohe, väčšinou aj táto bočnica zostava úplne navrchu.

2. bočnica v II. polohe (bočnica je úplne spustená, ale zasahuje len do polovice postieľky, aby dieťatko nevypadlo a bolo stále v bezpečí).

3. Úplne spustená bočnica
Ak je dieťatko dostatočne veľké, vie samé vojsť do postieľky, viete bočnicu úplne odstrániť a postieľka sa zmení na “detskú junior posteľ”.

Pevné bočnice postieľok sa nedajú posúvať, ale rošt, na ktorom bábätko leží, si viete nastaviť podľa potreby výšky roštu.

Aké sú náhrady bežných postieľok?

V našej ponuke nájdete aj nádherne a najmä taktiež pohodlné “náhrady” bežných klasických postieľok.

Cestovné postieľky :

Ak sa s bábätkom chystáte na cesty, a chcete aby bábätko bolo počas spánku v bezpečí a malo príjemný spánok, ideálnou voľbou sú práve cestovné postieľky.
Cestovnú postieľku treba doplniť len cestovným matracom, ktorý máme samozrejme v ponuke ku každej cestovnej postieľke a obľúbené hračky dieťatka. Tieto postieľky sú vyrobené väčšinou z kombinácie plastu a textílie. Preto sú tieto postieľky také ľahké, praktické a skladné, aj do kufra auta.